dimarts, 8 de març del 2011

Riera de Vallvidrera

La Riera de Vallvidrera, o coneguda també amb el nom de la mateixa urbanització per on passa "La Rierada", neix teoricament al turó de San Pasqual a uns 470 metres d'alçada, aportant-li aigua al Pantà de Vallvidrera, que la reté, deixant anar una petita part del cabal d'entrada a aquest. Aquest petit torrent, amb un cabal petit, s'uneix amb el torrent de Can Borrull just al costat de l'estació de FGC "Baixador de Vallvidrera". És just en aquest punt on la riera va ser canalitzada amb la construcció dels tunels de Vallvidrera(on neix realment), obrint-se de nou al terme de les Planes, on la riera rep aports de:
-La mateixa riera (Torrent de Can Borrull, i Torrent del Pantà)
-El drenatge de l'aigua dels tunels
-L'EDAR (estació depuradora d'aigües residuals) de les Planes que aporta aigua de qualitat depurada i controlada per la EDAR de Sant Feliu, on van a parar els fangs
-Diferents aports de torrents al llarg del curs alt, mig i baix

Es per aquest motiu que la riera baixa amb aigua bona part de l'any, amb un cabal variable depenent de l'estació de l'any i de les plujes caigudes durant l'época. No es res recomendable veure de la riera, ja que està contaminada tot i disposar de diverses estacions d'aigües residuals, com la de les Planes de la que he parlat, o la de can Borrull.
La vegetació es clarament de rivera, amb gran vegetació típica del clima mediterrani. Llocs molt interesants de la riera es troben:
-al seu inici (Pantà de Vallvidrera) amb molts amfibis i un bon espai lúdic:


-el tram de la rierada, on hi ha el salt d'aigua, on si el riu porta suficient cabal, fa goig sentir el soroll de l'aigua:

A la primavera:

A l'estiu: